cocuklari yatirip evi toparlayip beyi uyutunca
bi oohhh cekip bilgisayar basina kosan ,cocukda yaparim kariyerde yetmedi mi bir de blog acarim
deyip on parmagindaki oniki marifeti ortaya koyan butun blogcu kardeslerime iyi geceler diliyoruumm
simdi kabak tadi vermeden geceyim tarifime :)
GEREKENLER:
- 5 Orta boy kabak
- iki tane tavuk pirzola
- 1kucuk kuru sogan
- 1kucuk yesil biber
- 2kucuk kozlenmis kirmizi biber
- 1tutam dereotu
- zeytin yag , tuz ,1 cay kasigi seker*
- rende kasar peyniri
HAZIRLANI$I:
Az yagda yemeklik dogradigimiz sogani sekerle birlikte (karamelize ediyor tavsiyemdir*) kavuralim
tavuk pirzolayi kemiginden ayirip minik minik dograyip ekleyelim
rengi donunce once yesil sonra kirmizi biberi ve dereotunu ekleyip tuzunu ayarlaayalim
Ardindan kabaklari soyup uzunlamasina ikiye ayiralim
ortalarinin cekirdek kimini bir cay kasigi yardimiyla alip
az bir suyla haslayalim (haslama suyundan yaklasik 1 su bardagi ayirin*)
birazcik diri kalsin suzup ic harcimizi yerlestirelim ayirdigimiz suya 1tatli kasigi un ekleyip ozeyelim
firin kabina aldigimiz kabaklarin etrafina bu sudan dokup *yaklasik 10 dakika 180-200 derecede pisirelim
firindan cikan kabaklarin ustune rende kasar koyup bi 5 dakika daha firinlayalim
Ilik servis edelim AFIYET OLSUUN:)
Et yemeklerinin yanına yakışacağını düşündüğüm bir tarif ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMaşallah
YanıtlaSilBende sabah oğlanı okula eşimi işe gönderip kızım uyanana kadar bakıyorum bloga:)
kabak sefası güzel gözüküyor.
ellerine sağlık.
sevgilerimle.
Gayet leziz görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine saglik nefiss görünüyor.. cici bir hafta diliyorum..
YanıtlaSilHam ham ev yemekleri: ben de bu tarifi her menuye yakistiriyorum zeytin yagli kivaminda etli bi yemek...
YanıtlaSilYesim : zaten ya gece yada sabah ancak vakit kaliyor ama kaliyor yada kaldiriliyor yani mutlaka...
asahhara :teseekkur ederim asahharacim:)
HASRET: sana da cok guzel bi hafta diliyorum tesekkurler.
ismi tam yakışmış.leziz gözüküyor. deneyeceğim inşallah
YanıtlaSilelinize sağlık
Cok severim. Ellerinize saglik. Belinden sevgiler.
YanıtlaSilHola Fem, que berengenas mas buenas te han quedado , a mi me gustan mucho y con esta receta mas.Saludos MARIMI
YanıtlaSilHaydi mutfaga: aslinda buna herkez sandal sefasi diyor ve cok farkli tariflerle yapiyor bu da benim ki begenmenize sevindim
YanıtlaSilNesrin :baharatdan da size sevgiler
Garluti : hola GARLUTI Me alegro de que el amor, pero esta calabaza :)
Çok güzel bri tarif :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilMaşallah size, ne kadar güzel şeyler paylaşmışsınız. Tarifi deneyeceğim:)
YanıtlaSil