11 Ocak 2011 Salı

BONiBONLU BiSKUVi

Bonibon kutusu daha eve gelemeden market cikisinda oglum tarafindan tuketilen bir sekerleme idi   bende her anne gibi onun saglikli besinler yemesi taraftariyim ama iste ara ara boyle kacamaklar yapmasina izin veriyorum cunku bende yapiyorum napiyim cok guzeller tatlilar ve cazipler ama kendimi de oglumuda frenliyorum ......
iste bu yuzden hazir urunlerin benzerlerini evde yapmaya falan calisiyorum
bazen cok guzel oluyor bazen yanina bile yaklasilmiyor ne yalan soyleyim....
eeee tabi bizim ev fabrika degil sonucta malzemelerimizde kisitli oyle katki maddelerim koruyucularmda yok dimi ama .............Sonucta dusunce muhim AiLEM icin en iyisini yapmaya calisiyorum .......
iSTE BUNLARDAN BIRI bende internette gezinirken gordum bir iki ekleme yaptim yalniz bu tariften hemen hemen herkezde var bu da benim tarifim:

GEREKENLER LiSTESi:
  • yarim paket margarin
  • 100gr.tereyag
  • 125gr.pudra sekeri
  • 1paket vanilya
  • 2corba kasigi misir nisastasi
  • 2corba kasigi misir unu
  • 1su bardagi un gibi cekilmis findik
  • aldigi kadar un
  • yaklasik bir iki kutu bonibon
  • NOT: iki buyuk tepsi kurabiye cikiyor
Gerekli malzemeleri yukarda yaldizigim sirayla karistiralim margarin eriyip sogumus tereyag ise oda sicakliginda olacak kabartma tozu kullanmiyorum hamuru yogurup 5 dakika dinlendirip 3 parcaya bolelim merdane ile acip kalipla sekillendirelim ve 170 derecelik onceden isitilmis firinda pisirelim...AFiYET OLSUN

NOT:  ustunun kizarmasini beklemeyin kontrollu pisirin cabucak pisiyor yaklasik 10-12 dakikada ama firininiza gore degisir tabi bir de son olarak hamuru cok sert yapmayin  ki tam biskuvi citirliginda olsun!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...