29 Mayıs 2008 Perşembe

SALATA




Ankaraliyim aslen ama icim daha dogrusu midem yemek zevkim tam bir egeli yesillik hastasiyim her gun bikmadan yiyebilirim biraz yesillik biraz zeytinyagi ve limon veya sirke eee tabi sarimsaksiz olmaz bazilari ,simdi bile agzim sulandi ahh birde yanina balik ama beyaz etlisinden.Bizim evde her yoreden yemek piser ege kadar guneydogu mutfaginida severiz ailecek kuru patlican dolmasi favorimizdir ...Konumdan saptim markete yeni gelen yesillikleri gorunce dayanamadim aldim bol bol sizlerle paylasmak istedim bu guzellikleri...Resimdekiler kirmizi kivircik, radika ,Ice berg,kivircik ve tabi havuc

ARNAVUT CIGERI








  1. 1kg zari temizlenmis kuzu cigeri
  2. 1 su bardagi un karabiber,pulbiber,kekik,kimyon kizartmak icin 2 su bardagi sivi yag,tuz
  • Kuzu cigerini minik kupler halinde dograyin un tuz ve baharatlari karistirip cigere harman edin fazla unu eleyin sivi yagi kizdirip cigerleri yaklasik 3-4 dakika kizartin cigeri fazla minik dogramissaniz sure kisalir mutlaka kontrol edin tavadan bir ciger alip ikiye bolun ici canli kirmizi renkte degilse pismistir
  • 1-2 kuru sogani piyazlik dograyip tuz ile ogun ve yikayin ustune bol sumak serpin ve yine ovun az tuzla cigerin yanina muhakkak servis edin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...