Buda onun secimlerinden ev usulu inegol kofte umarim denersiniz cok lezzetli oluyor
MALZEMELER:
1kg. orta yagli kiyma (dana dos rulo yapiyorlarya hani ondan)
1su bardagi galeta unu veya ekmek ici
1buyuk kuru sogan rendenin ince yeriyle rendelenmis olacak
2tatli kasigi karbonat
1cay kasigi karabiber
1yemek kasigi limon suyu
1silme tatli kasigi tuz
yarim demet ince dogranmis maydonoz (tamamen size bagli )
1cay bardagi su
YAPILI$I:
Karbonat ile limonu kopurtup hazirlayalim
diger malzemeleri ve karbonatli karisimida ekleyip kofteyi iyice yoguralim
bu islemi*aksamdan yapip kofteyi buzdolabinda en az 1 gun dinlendirelim
kofteleri sekillendirip var ise izgara tavasinda yagsiz olarak yok ise tavada 1-2 kasik sivi yag ile kizartalim
AFiYET OLSUN:)
Geleyim MU$TERI MEMNUNiYETiNE
Bu tava bana hediye olarak gelmisti cook memnun kaldim payla$ayim dedim tavamiz Tefal preference tava grill diye geciyor izgara icin mukemmel kofte tavuk et hatta sebze izgarada yapilabilecek hersey yani bu tavayi kullandigimda hic yag kullanmiyorum sadece sebze yapiyorsam 1kasik zeytin yagi kullaniyorum tavsiyemdir ve bu bir musteri memnuniyeti yazisidir.
eeee madem yemekte kofte var ve bu oglu$umun istegi yaninda biraz sebze yemeside gerekir dimi sebzeyi o gunluk boyle yedirdim dedim ya onun gunuydu yani,
menumuzde :sebze corbasi
inegol kofte
bulgur pilavi
salata ve ayran vardi
inegol kofteyle bulgur pilavini cok yakistiriyorum gerci ben bulgurun her halini seviyorum o baska mesele neyse donelim konumuza
CORBA iCiN GEREKENLER:
1orta boy kuru sogan(1Veya2 tatli kasigi zeytin yag sogani kavuracak kadar)
1kucuk patates
1havuc
1kucuk kabak(evdeki sebzelerinizden o an ne varsa icine ekleyebilirsiniz bende bunlar vardi)
1kutu krema
1tatli kasigi tepeleme un
tuz-1cay ksigi seker
1tatli kasigi zeytinyag
su
YAPIL$I:
oncelikle 1tatli kasigi zeytinyaginda minik kupler halinde dogradigimiz havucu 1-2 dakika ardindan patatesi ve ardindanda kabagi kavurup 1su bardagi su ekleyip 1-2 tasim kaynatalim o kaynarken baska bi tencerede
Sogani incecik dograyip 1cay kasigi seker ile beraber yagda kavuralim rengi donunce unu ekleyelim 1-2 dakika beraber kavurup ustune 1litre kadar bi su ekleyelim kaynamaya baslayinca tel suzgecten diger tenceredeki sebzelerin ustune suzelim kaynayan yari corbamiza tuzunu ve karistirarak kremasini ekleyelim ayrica bi terbiye hazirlamiyorum iste corbamiz haziiir AFiYET OLSUN:)
Buda salatamiz icinde havuc, radika ,kivircik , kirmizi kivircik ve kirmizi biber var i$te bu kadar yazimi Efendimizin su sozleriyle suslemek istiyorum
Efendimiz Resulullah (s.a.v) soyle buyurmus :
" iki kisilik yemek ùç kisiye yeter ,ùç kisilik yemek ise dort kisiye yeter"
Sofralariniz bereketli olsun insaALLAH.