4 Mart 2013 Pazartesi

KIYMA MAKİNESİNDE İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER:


*  1 kilo simit (ince bulgur)
*  yarım kilo yağsız kıyma
* 1 büyük kuru soğan
* 1 çorba kaşığı acı toz biber veya pul biber
* 1 tepeleme çorba kasığı acı biber salçası
* 5 çorba kaşığı irmik
* 5 çorba kaşığı un
* 2 yumurta
* yaklaşık 4 bardak ılık su
* tuz


İÇ HARCI:

* 700 gram kıyma
* 2 kuru soğan
* 1 çorba kaşığı pul biber
* tuz karabiber
* yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı kıyılmış ceviz
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşıgı tereyağ ve 1 çorba kaşıgı zeytin yağı

İlk iş iç harcı hazırlıyoruz yağda kıymayı ve soğanı kavurup diger malzemeleri ekliyoruz ve harcımızı iyice soğutuyoruz iç harç muhakkak soğuk olmalı eğer sogumazsa doldururken köfteleriniz çatlar





Tüm malzemeyi geniş bir tepsiye koyalım kuru soganı 4e bölelim ve diğer malzemleri 1 bardak suyla beraber harmanlayalım ve malzememiz hamur kıvamına gelip ince bulguru iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4 kez ara ara ılık su ekleyerek KIYMA MAKİNESİNDEN geçirelim hamurumuz olunca makinenin sucuk yapma aparatını takalım ve köftelerimize şekil verelim işte hepsi bu kadar .
Daha sonra içli köftelerimizi ister haşlayarak ister kızartarak servis edebiliriz




NOT:Bu tarifle yaklaşık 60 tane içli köfte çıkıyor
           

                AFİYET OLSUN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...