19 Ocak 2011 Çarşamba

LEVREK VE DiL BALIGI

Eger cocugunuz, siz ya da bir yakininiz  baliktan hoslanmiyor yada hic sevmiyorsa bir de dil baligini deneyin derim eger sartlarimi zorlarim yeter ki o balik yesin diyorsaniz asil tavsiyem KILIC baligidir...

Bu iki balik da bilhassa kilic baligi sifir kilciklidir ama kilic baliginin kilosu biraz tuzlu soyleyim her balikcida getirmiyor.
 Tadina gelince gorunum ve tat tavugu andiriyor beyaz etli ve cok lezzetli ama tavuk gibi kuru digil  yerken sulu sulu agizda cevirmesi cok kolay cocuklar genelde agizlarinda kuruyan agizda cevirmesi zor seyleri  sevmiyorlar ...Levrege gelince o da beyaz etli ama tadi daha baliksi kandirmasi guc yani ve digerlerine gore daha kilcikli...
Kilic baligini tavada ya da firinda yapabilirsiniz iki pisirme turundede yapilabiliyor
Bu tabak da ondan da olacakti ancak bu hafta bizim balikci getirmemis baska bahara artik...

GEREKENLER:
  • 3 levrek
  • yarim kilo dil baligi yaklasik 5-6 tane giriyor
  • 1su bardagindan bir parmak eksik misir unu
  • 1 cay bardagi un
  • taze cekilmis karabiber
  • varsa 1dolu cay kasigi tuzot yoksa tuz
YAPILI$I:
Baliklari yikayip suzdurelim
misir unu, un ,tuz ve taze cekilmis karabiberi* karistirip baliklari onlu arkali bu karisima bulayalim az yagda kizartalim
* levregi pisirirken ocagin altini once harli acalim iki dakika sonra ,kisip 3dakikada boyle pisirelim ocagi yine acip balik kizarinca arka yuzunude ayni sekilde pisirelim ici yumusacik pisiyor boylelikle
AFiYET OLSUN :)

GUNUMUZ SOZLENSiN

resim netten


iNCiNSEN DE iNCiTME
HACI BEKTA$-I VELi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...