9 Ocak 2011 Pazar

TAZE BAHARATLI HASLAMA

Yazilacak bir suru tarif beklerken gece gece niye bu kanli canli et resimlerini tercih ettiimmmmm???IIII sanirim az once televizyondaki  Aslanlar belgeselinin buyuk etkisi var disi aslanin yavrulari icin nasil bir caba sarfedip avlandigini gorunce gaza geldim resmen yaa:))

Neyseee geleliim caniimm taze baharatlariyla haslama etimize su et kansizliga iyi gelmese agzima bile surmem herhalde tabi kiyma halini ve turevlerini (lahmacun, pide, icli kofte, koftee ve vee vee....) tek gecerimm....iste buna benzer kemikli etleride daha yenebilir kilmanin yollari

Tamam bu kez geliyorum sadede:

GEREKENLER:
-1Kg. kemikli et
-1 buyuk kuru sogan
-1orta boy patates
-2 iri havuc
-2 dal taze biberiye
-3 dal taze kekik
-2 dal taze tarhun
-eger var ise 1kucuk dal kereviz sapi hani su maydonoza benzeyen kismi
-10 adet tane karabiber
-tuz
-Ve 1adet duduklu tencere

HAZIRLANISI
Eti tencereye alalim havuc sogan ve  patatesi 3e 4e bolup etin etrafina koyalim

 taze baharatlari oldugu gibi  yerlestirelim kara biberi ve tuzu ekleyip etin ustunu 2cm gecene kadar su dolduralim

 dudukluye ve etinizin cinsine gore pisme suresi degisir ama hani su duduklulerin cikardigi duduk sesi varya iste o ses gelince ocagin altini kisip 10-15 dakika pisirmek yeterli olur herhalde AFiYET OLSUN :)

BEN BOYLE YAPIYORUM NOTU: Hasladigim etin suyunu her zaman biraz cok tutarim ve asla dokmem tel suzgecte suzup bir gece buzdolabinda dinlendiririm kendilerini ve ustununn kaymak gibi tutan yagini guzelce alip gerisini buzdolabi torbalarina paylastirip buzluga atarim corbalarimda ve pilavlarimda kullanirim  cok sahane oluyor bi deneyin derim denemeyenlere tabiii:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...