Yazilacak bir suru tarif beklerken gece gece niye bu kanli canli et resimlerini tercih ettiimmmmm???IIII sanirim az once televizyondaki Aslanlar belgeselinin buyuk etkisi var disi aslanin yavrulari icin nasil bir caba sarfedip avlandigini gorunce gaza geldim resmen yaa:))
Neyseee geleliim caniimm taze baharatlariyla haslama etimize su et kansizliga iyi gelmese agzima bile surmem herhalde tabi kiyma halini ve turevlerini (lahmacun, pide, icli kofte, koftee ve vee vee....) tek gecerimm....iste buna benzer kemikli etleride daha yenebilir kilmanin yollari
Tamam bu kez geliyorum sadede:
GEREKENLER:
-1Kg. kemikli et
-1 buyuk kuru sogan
-1orta boy patates
-2 iri havuc
-2 dal taze biberiye
-3 dal taze kekik
-2 dal taze tarhun
-eger var ise 1kucuk dal kereviz sapi hani su maydonoza benzeyen kismi
-10 adet tane karabiber
-tuz
-Ve 1adet duduklu tencere
HAZIRLANISI
Eti tencereye alalim havuc sogan ve patatesi 3e 4e bolup etin etrafina koyalim
taze baharatlari oldugu gibi yerlestirelim kara biberi ve tuzu ekleyip etin ustunu 2cm gecene kadar su dolduralim
dudukluye ve etinizin cinsine gore pisme suresi degisir ama hani su duduklulerin cikardigi duduk sesi varya iste o ses gelince ocagin altini kisip 10-15 dakika pisirmek yeterli olur herhalde AFiYET OLSUN :)
BEN BOYLE YAPIYORUM NOTU: Hasladigim etin suyunu her zaman biraz cok tutarim ve asla dokmem tel suzgecte suzup bir gece buzdolabinda dinlendiririm kendilerini ve ustununn kaymak gibi tutan yagini guzelce alip gerisini buzdolabi torbalarina paylastirip buzluga atarim corbalarimda ve pilavlarimda kullanirim cok sahane oluyor bi deneyin derim denemeyenlere tabiii:)