8 Ekim 2010 Cuma

REVANI



MALZEMELER:

-3 Yumurta
-1/2Su bardagi seker
-1/2 Su bardagi sivi yag
-1/2Su bardagi yogurt
-1Su bardagi irmik
-1Limon kabugunun rendesi
-1Tatli kasigi (silme)karbonat ustune 1-2 damla limon suyu
-1Paket vanilya
-Istege bagli bir avuc iri kiyilmis ceviz ici
-Yaklasik iki bardak un (aldigi kadar)
SERBETI ICIN:

-4Su bardagi seker
-4Bardak su
-Bir iki damla limon suyu



Ise once serbeti hazirlamakla basliyoruz sekeri ve suyu bi tencereye alip kaynatiyoruz kaynayinca bir iki damla limon suyu damlatiyoruz ve yaklasik bi 5 dakika daha kaynatip sogumaya birakiyoruz


Yumurta ve sekeri cirpip icine yagi ve yogurdu ekliyoruz ardindan limon kabugunu irmigi ve 1-2 damla limon suyuyla kopurttugumuz karbonati ekleyip vanilya ceviz ve unu ekliyoruz 180 derecede pisirip sicak revaniye once 2 kepce serbet dokuyoruz ardindan 10 dakika dinlendirip geri kalan serbeti ilave ediyoruz

NOT:Bu olculerle dikdortgen bi borcama gore revani cikiyor.AFIYET OLSUN


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...