31 Ocak 2011 Pazartesi

i$KEMBE CORBASI

Sevenleri cok sever mubtelasi olurlar ama sevmeyenleri yanindan bile gecmezler  bu corbanin oyle bi tezatligi vardir
Kokusu tadi herkese gore degildir yani
Bizim evde ilk kez pisti kendileri esimin hic arasi yoktur bende senede bi yiyenlerdenim canim annemm cok guzel yapar-di hastalandigindan beri mutfaga ugrayamaz oldu biz hep onun elinden yedik tarifini bile bilmezdim o yapardi biz afiyetle yerdik
Ama simdi isler degisti ,annemm gecenlerde olsa da yesek deyince ben hic dururmuyum derhal kostum bizim kasaba kollari sivadim hemen ama canim annemm iki kasik ancak icebildi bunada sukur...
iste tarifimiz ANNEMM usulu

GEREKENLER
  • Guvendiginiz bi kasap yada marketten alinmis iyi temizlenmis 1kg. iskembe
  • 1yumuta
  • 1tepeleme yemek kasigi un
  • 2kasik yogurt
  • tuz kekik
  • 2 litre civarinda su
  • limon sike
YAPILI$I

iskembe pistigi zaman oldukca kuculuyor once onu soyleyim bu malzemelerle 5-6 kisiye yetecek bi corba cikiyor

iskembeyi iyce yikayip bi tencerede bi iki tasim kaynatalim(cok digil ama ) ve bu suyu dokelim tekrar tencereye(duduklu tencere*)  alip iyice pisirelim iskembeyi suyundan cikarip minik minik dograyalim tavla zari buyuklugunde

bi kabin icinde yumuta un ve yogurdu iyice cirpalim biraz su ve iskembe suyu ile acip kaynamakta olan iskembe suyuna yavas yavas kestirmeden dokelim dogradigimiz iskembeleride ekleyelim bir iki tasim kaynatalim tuz ve kekigide ekleyip  limon ve sirke ile servis edelim AFiYET OLSUN:)

NOT: Ustune tereyaginda pulbiber veye nane yakip dokebilirsiniz .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...