11 Şubat 2011 Cuma

ORJiNAL TiRAMiSU TARiFIDiR!

Eveett cok mutluyuum cunki bu bizim ailemizin favori tatlilarindandir  (gerci tum tatlilar favorimiz)  vee uzun bi zamandir hasrettik kendilerine nedeni kayittadada belirttigim gibi orjinalligi burda maskarpone peynirini bulmak tam bi olay ara ara bahsediyorum gerci ama bi sure italyada yasadik bu tatliyada orda sardik cok sevdik buraya donunce marketlere baktim ama bu peyniri bulamadim bir tek Ankara'da METRO 'da vardi ordaki fiyatda yaniiiii soyleyim hadi orjinal italyan marka peynirin fiyati  40TL. idi

yok arkadasim ben bi peynire o kadar para veremezdim vermedimde  takiiii
yine bi alisveride yine METRO'da kaanlar marka maskarponeyi gorene kadar fiyatimi 9.45TL idi yanlis hatirlamiyorsam
eeeeeee dururmuyum alisveristen donduk hemen  kollari sivadim isin ucunda tatli biseyler olunca gozlerim parliyo:)

Tiramisu" tavla beni"yada" beni kaldir" anlamlarina geliyor bunu zaten herkez biliyo herhalde artik ,ama o halde ben niye yazdim ??? (bilmeyenler iciiin):D tamam geliyoruum tarife


gerekenler yukaridaki resimde goruldugu kadar ve pisirmek gerekmiyor asslinda cok pratik bi tatli tek sorun yapilip hemen yenememesi en az 5 saat bilemedin 3 saat dinlenmesi gerek ama en iyisi 1gece dolapta bekletmek

MALZEMELER:
  • 1kutu maskarpone peyniri 400gr.
  • 1paket kedi dili biskuvi(saviordi)
  • 2yumurta
  • 8yemek kasigi seker
  • 3yemek kasigi granul kahve
  • 1,5su bardagi kaynar su

YAPILI$I:
Kaynar suyla kahveyi katistirip yayvan bi kapta bekletelim

 2yumurta ve sekeri krema haline gelene kadar en az 5 dakika cirpalim (mikserin once dusuk ayarini kullanalim sekere erimesi icin bi sure taniyalim sonra hizli ayarda kremalastiralim)

sonra icine peyniri ekleyip 1dakikada boyle karistiralim

biskuvileri kahveli suya onlu arkali bulayip (hizlica suyu cok cekmesin) tepsiye bi sira dizelim

kremamizin yarisini bu kata dokelim

bir sira daha biskuvi ve yine kremayi dokelim ustune kakao eleyip buzdolabinda dinlendirelim

AFiYET OLSUN:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...