18 Mart 2013 Pazartesi

PİDE







 
 
 
 



                                                          EVDE   PİDE


HAMURU İÇİN:

4 Su bardağı un
1paket kuru maya veya 1küp yaş maya (ben kuru maya kullandım)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı şeker
1çorba kaşığı tereyağ
2bardak ılık su (su miktarı değişebilir)



İÇ MALZEMESİ:

Ben iç harç olarak evdeki kavrulmuş ıspanağı degerlendirdim artan hamuruda birkaç peyniri karıştırıp yaptım  sizde hamurdan çıkan bezelerinize göre farklı harçlar hazırlayabirsiniz

Peynirli iç harç için:
Beyaz peynir
Erzincan tulum peyniri
Rokfor peyniri (bu çok azdı)
Kaşar peynirini (rende yapılacak)
1 yumurta

peynirleri yumurtayla ezerek karıştırın (elinizde hangi peynir varsa tek çeşitte olur)


YAPILIŞI:
Un ve kuru mayayı karıştırıp tuz ve şekeri ekledım suyu azar azar ekleyip oda sıcaklığındaki tereyağı kattım cok sert olmayan bi hamur elde ettim ve dinlenmeye bıraktım   ( ben hamurumu geceden hazırlayıp agzı sıkı kapanan bir kapta buzdolabında beklettim pideleri kahvaltı için hazırlamıştım)

Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde ettim bu ölçüyle 7 büyük pidem oldu 1 tanesi 1 kişiye rahatça yetti
Bu bezeleri merdane yardımıyla oval şeklinde açtım ıç harcını koyup kenarlarını kıvırdım 200 Derece kızgın fında pişirdim çıknca kenarlarına tereyağ sürdüm işte hepsi bu
          AFİYET OLSUUNN


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...