EVDE PİDE
HAMURU İÇİN:
4 Su bardağı un
1paket kuru maya veya 1küp yaş maya (ben kuru maya kullandım)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı şeker
1çorba kaşığı tereyağ
2bardak ılık su (su miktarı değişebilir)
İÇ MALZEMESİ:
Ben iç harç olarak evdeki kavrulmuş ıspanağı degerlendirdim artan hamuruda birkaç peyniri karıştırıp yaptım sizde hamurdan çıkan bezelerinize göre farklı harçlar hazırlayabirsiniz
Peynirli iç harç için:
Beyaz peynir
Erzincan tulum peyniri
Rokfor peyniri (bu çok azdı)
Kaşar peynirini (rende yapılacak)
1 yumurta
peynirleri yumurtayla ezerek karıştırın (elinizde hangi peynir varsa tek çeşitte olur)
YAPILIŞI:
Un ve kuru mayayı karıştırıp tuz ve şekeri ekledım suyu azar azar ekleyip oda sıcaklığındaki tereyağı kattım cok sert olmayan bi hamur elde ettim ve dinlenmeye bıraktım ( ben hamurumu geceden hazırlayıp agzı sıkı kapanan bir kapta buzdolabında beklettim pideleri kahvaltı için hazırlamıştım)
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde ettim bu ölçüyle 7 büyük pidem oldu 1 tanesi 1 kişiye rahatça yetti
Bu bezeleri merdane yardımıyla oval şeklinde açtım ıç harcını koyup kenarlarını kıvırdım 200 Derece kızgın fında pişirdim çıknca kenarlarına tereyağ sürdüm işte hepsi bu
AFİYET OLSUUNN