cocuklari yatirip evi toparlayip beyi uyutunca
bi oohhh cekip bilgisayar basina kosan ,cocukda yaparim kariyerde yetmedi mi bir de blog acarim
deyip on parmagindaki oniki marifeti ortaya koyan butun blogcu kardeslerime iyi geceler diliyoruumm
simdi kabak tadi vermeden geceyim tarifime :)
GEREKENLER:
- 5 Orta boy kabak
- iki tane tavuk pirzola
- 1kucuk kuru sogan
- 1kucuk yesil biber
- 2kucuk kozlenmis kirmizi biber
- 1tutam dereotu
- zeytin yag , tuz ,1 cay kasigi seker*
- rende kasar peyniri
HAZIRLANI$I:
Az yagda yemeklik dogradigimiz sogani sekerle birlikte (karamelize ediyor tavsiyemdir*) kavuralim
tavuk pirzolayi kemiginden ayirip minik minik dograyip ekleyelim
rengi donunce once yesil sonra kirmizi biberi ve dereotunu ekleyip tuzunu ayarlaayalim
Ardindan kabaklari soyup uzunlamasina ikiye ayiralim
ortalarinin cekirdek kimini bir cay kasigi yardimiyla alip
az bir suyla haslayalim (haslama suyundan yaklasik 1 su bardagi ayirin*)
birazcik diri kalsin suzup ic harcimizi yerlestirelim ayirdigimiz suya 1tatli kasigi un ekleyip ozeyelim
firin kabina aldigimiz kabaklarin etrafina bu sudan dokup *yaklasik 10 dakika 180-200 derecede pisirelim
firindan cikan kabaklarin ustune rende kasar koyup bi 5 dakika daha firinlayalim
Ilik servis edelim AFIYET OLSUUN:)