18 Mart 2013 Pazartesi

PİDE







 
 
 
 



                                                          EVDE   PİDE


HAMURU İÇİN:

4 Su bardağı un
1paket kuru maya veya 1küp yaş maya (ben kuru maya kullandım)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı şeker
1çorba kaşığı tereyağ
2bardak ılık su (su miktarı değişebilir)



İÇ MALZEMESİ:

Ben iç harç olarak evdeki kavrulmuş ıspanağı degerlendirdim artan hamuruda birkaç peyniri karıştırıp yaptım  sizde hamurdan çıkan bezelerinize göre farklı harçlar hazırlayabirsiniz

Peynirli iç harç için:
Beyaz peynir
Erzincan tulum peyniri
Rokfor peyniri (bu çok azdı)
Kaşar peynirini (rende yapılacak)
1 yumurta

peynirleri yumurtayla ezerek karıştırın (elinizde hangi peynir varsa tek çeşitte olur)


YAPILIŞI:
Un ve kuru mayayı karıştırıp tuz ve şekeri ekledım suyu azar azar ekleyip oda sıcaklığındaki tereyağı kattım cok sert olmayan bi hamur elde ettim ve dinlenmeye bıraktım   ( ben hamurumu geceden hazırlayıp agzı sıkı kapanan bir kapta buzdolabında beklettim pideleri kahvaltı için hazırlamıştım)

Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde ettim bu ölçüyle 7 büyük pidem oldu 1 tanesi 1 kişiye rahatça yetti
Bu bezeleri merdane yardımıyla oval şeklinde açtım ıç harcını koyup kenarlarını kıvırdım 200 Derece kızgın fında pişirdim çıknca kenarlarına tereyağ sürdüm işte hepsi bu
          AFİYET OLSUUNN


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...