28 Mart 2013 Perşembe

İNCİR UYUTMASI





ANNEMİN TARİF DEFTERİNDEN:

15 Tane kuru incir
3,5 bardak süt

YAPILIŞI:

İncirler yıkanır ve ılık suda yaklaşık 20 dakika kadar bekletilir suyu iyice süzülen incirler minik minik doğranır küçük bir tencerede süt ısıtılır (kaynamayacak) elimizi yakmayacak kadar ısınan süte incirler eklenir hafif ezerek karıştırılır kaselere paylaştırılan tatlıların üstüne bir tepsi kapatılır ve kalınca bir örtü ile sarılır Yoğurt mayalar gibi 3saat kadar dinlendirilen tatlı buzdolabında soğutulur ve cevizle sevis yapılır.


İçinde ekstra şeker yok incir zaten çok şekerli bir meyve  bize bu bile çok tatlı geldi ama ben çok tatlı severim diyorsanız süt ve incir karıstırılırken 2 yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz 

3 yorum:

  1. Merhaba,incir uyutmasını hiç denememiş biri olarak tarifinizi not aldım ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  2. YEŞİM: Umarım yapınca begenirsiz :)

    YanıtlayınSil
  3. ellerinize saglik hayirli günler :)

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...