Yediğim içtiğim gezdigim gördüğüm sevdiklerim göçebe hayatımın kısa özetleri ile MERHABA
28 Mart 2013 Perşembe
İNCİR UYUTMASI
ANNEMİN TARİF DEFTERİNDEN:
15 Tane kuru incir
3,5 bardak süt
YAPILIŞI:
İncirler yıkanır ve ılık suda yaklaşık 20 dakika kadar bekletilir suyu iyice süzülen incirler minik minik doğranır küçük bir tencerede süt ısıtılır (kaynamayacak) elimizi yakmayacak kadar ısınan süte incirler eklenir hafif ezerek karıştırılır kaselere paylaştırılan tatlıların üstüne bir tepsi kapatılır ve kalınca bir örtü ile sarılır Yoğurt mayalar gibi 3saat kadar dinlendirilen tatlı buzdolabında soğutulur ve cevizle sevis yapılır.
İçinde ekstra şeker yok incir zaten çok şekerli bir meyve bize bu bile çok tatlı geldi ama ben çok tatlı severim diyorsanız süt ve incir karıstırılırken 2 yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz
Etiketler:fotograf yemek gezi ve daha pek cok sey
SÜTLÜ TATLILAR,
TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba,incir uyutmasını hiç denememiş biri olarak tarifinizi not aldım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilYEŞİM: Umarım yapınca begenirsiz :)
YanıtlaSilellerinize saglik hayirli günler :)
YanıtlaSil