MALZEMELER :
- 1 Avuc kuru porcini mantari 75gr. kadar
- 1 corba kasigi silme un
- 1tatli kasigi tereyag veya zeytinyag
- tuz karabiber
- az sut (1 kucuk cay bardagi)
- 1kutu krema
- 1/2 su bardagi dolusu parmigiano-reggiano(parmesan)
- 1/2su bardagi dolusu kasar rendesi* sosu makarnada kullanacaksaniz ekleyin*
YAPILI$I:
Mantarlari kaynar suya atip ocagin altini kapatip yarim saat yumusamasi icin bekliyoruz
cikinca kup kup veya istediginiz sekillerde dogruyoruz
az yagda bu mantarlari suzdukten sonra cok az kavurup unu ekliyor ve birazda unla kavuruyoruz
hizlica sutu ekleyip tel cirpici ile krema kivamina getiriyoruz
topak kalmasin aman dikkat
ardindan kremayi tuzu karabiberi ekleyip bi tasim kaynatiyoruz
peynirleri ekliyoruz servise hazir
AFiYET OLSUUNN:)
*NOT: Makarna ile servis edecekseniz makarnayida sosu hazirlarken hazir edin ikisini sicakken karistirin ve sogumadan daha dumani tuterken servis edin *sos soguyunca donuyor oda tabii hic iyi olmuyooor, tavsiyemdir:)
*ben malzemelerimi METRO GROSSMARKETden temin ediyorum
*sos 4-6 kisilik makarna icin ancak yetiyor