18 Şubat 2011 Cuma

PORCiNi MANTARLI SOS

Cogunlukla makarnalarla ara sirada et yemeklerinin yanina yaptigim bi sosdur cokda guzel oluyo tabii renkler ve zevkler tartisilmaz biraz kokulu bi mantardir porcini mantari  ama et gibi lezzetlidir (et sevmeyen biri bunu nasil soyluyosa artik:) neyse geceyim tarifcigime ,


MALZEMELER :
  • 1 Avuc kuru porcini mantari 75gr. kadar
  • 1 corba kasigi silme un
  • 1tatli kasigi tereyag veya zeytinyag
  • tuz  karabiber
  • az sut (1 kucuk cay bardagi)
  • 1kutu krema
  • 1/2 su bardagi dolusu parmigiano-reggiano(parmesan)
  • 1/2su bardagi dolusu kasar rendesi* sosu makarnada kullanacaksaniz ekleyin*

YAPILI$I:
Mantarlari  kaynar suya atip ocagin altini kapatip yarim saat yumusamasi icin bekliyoruz

cikinca kup kup veya istediginiz sekillerde dogruyoruz

az yagda bu mantarlari suzdukten sonra cok az kavurup unu ekliyor ve birazda unla kavuruyoruz

 hizlica sutu ekleyip tel cirpici ile krema kivamina getiriyoruz
topak kalmasin aman dikkat

ardindan kremayi tuzu karabiberi ekleyip bi tasim kaynatiyoruz
peynirleri ekliyoruz servise hazir
AFiYET OLSUUNN:)
*NOT: Makarna ile servis edecekseniz makarnayida sosu hazirlarken hazir edin ikisini sicakken karistirin ve sogumadan daha  dumani tuterken  servis edin *sos soguyunca donuyor oda tabii hic iyi olmuyooor, tavsiyemdir:)

*ben malzemelerimi METRO GROSSMARKETden temin ediyorum
*sos 4-6 kisilik makarna icin ancak yetiyor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...